MY IKLAN

MY IKLAN

Tuesday, March 15, 2011

BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN


BANNER BEN ASHAARI

Assalamualaikum....
Sekali lagi terpanggil untuk sama2 menyertai segmen yang dianjurkan oleh Ben Ahshaari. Kalau nak tahu lebih lanjut sila ke SINI. Ni kira penyertaan kali ke-2. Rasa teruja untuk sama2 mewarnai segmen ini kerana dengan cara begini saya akan cuba sedaya upaya menghasilkan n3 yang kreatif untuk menambat hati en ben. Kalau tak tertambat tu maksudnya tak cukup kreatif lagi le. Hehehehe.. usaha tangga jaya.

Latar belakang
Saya merupakan seorang blogger baru yang yang dilahirkan di sebuah perkampungan bersejarah di Negeri Perak Darul Ridzuan. Sekarang ini menetap di pulau mutiara bersama keluarga tercinta sejak tahun 2003. Jika panjang umur akan terus menetap di negeri ini sehingga pencen. Lepas pencen tak tahu lagi nak menetap di mana. Akan pulang ke negeri kelahiran untuk menjenguk bapa, abah dan ummi sekerap yang mungkin. En suami juga berasal dari Perak.  

Profesion
Merupakan seorang kakitangan yang dulunya di panggil JR, tetapi kini digelar JJ bermula 7 Mac 2011. Walaupun ini bukan cita2 yang diimpikan semasa kecil namun amat bersyukur dengan kurniaan dari Ilahi. Kononnya dulu nak jadi pramugari sebab boleh menjelajah ke seluruh pelusuk dunia tetapi arwah emak tak izinkan. Sekarang menjelajah blog je la.

Blog favourite
Banyak blog yang saya suka. Jadi kalau nak disenaraikan kat sini memang berjela2. Nanti tak larat pula en. ben nak baca. Jadi saya ringkaskan kepada saya suka semua blog yang saya ikut kerana banyak ilmu yang saya dapat dari blog2 berkenaan.

Blog yang anda tak suka nak masuk
Blog yang memaparkan isu politik dan kisah artis2 kerana saya tak suka membacanya.
Impian anda terhadap blog anda ..
Semoga My Homework akan menjadi blog yang menjadi sumber rujukan pada suatu hari nanti dan jika ada ilmu yang dikongsi akan menjadi bekalan di sana kelak.


27 comments:

Dda Ly said...

hhe pramugari tak kesampaian la ye?
tp mmg mcm best je jadi pramugari..:)

meh ke rumah..
~saye anak selangor~
keep in touch ye..♥♥♥

erinn kechiik said...

hye singgah dari segmen Abg ben..

faraa halim said...

dtg singgah ;))

Nieza said...

kak sam keja apa JR/JJ tu?...tak brapa nk faham ler...hehe

Chekgu Azrine said...

salam singgah dari blog segmen BA

jemput2la singgah ke blog saya...

blogger Selangor

http://azrinzfamily.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

p/s : follow u

pRiNCe said...

prince blogger kuala lumpur..
datang dari segmen abg ben..
maap la ye...prince ni newbiee lagi...:)

shah-kayrul said...

terjah dari blog ben...

melawat kengkawan kat negeri perak pulak...

tak dapat jadi pramugari...dapat ziarah blog obersea pun jadi la...

apisv2 said...

salam,
mengunjungi rakan2 segmen blogger ikut negeri;)

apisv2 ikut negeri johor

nadiemsharmz said...

salam...dtg melawat dr BA punye segmen..jom jengok cni lak--- >

http://nadiemsharmz.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

fRaMe+LenSeS said...

Assalamualaikum.. aii.. orang utagha jugak ka.. Nadh dari Penang. salam lawat dari Blog enchik Ben. Salam kenai noh.. jumpa2 tu tegoq2 la noh.. ;)

Tok Esah said...

tok datang dari terengganu!! hehe salam perkenalan juga!!

Tok Maghi Dari Ghanu, Jenguk Cucu

solo molo said...

0rang k0lumpo datang menjengah...
teman dulu sek0lah kat parit, perak...
5 tahun teman kat sana...

:: Bila N'Lela Tasuki menjadi Miss Cornfius........... said...

salam perkenalan..
singgh dr segmen abg ben..
jom singgh sini..

http://norleladasuki.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

Kak Sam said...

Assalamualaikum..
Kepada semua terima kasih kerana sudi singgah sini. Insyaallah saya akan sapai ke tempat anda.

Nieza...
Nak tahu jawapannya? tungguuuuuuuu.......

cik ayin said...

blogger pahang sini..datang dari belog abg ben :)

Kak Sam said...

Aahhhhh tak larat sudah nak berjalan ni. sambung esok je la.

Fyqa said...

hye org perak !
salam singgah dri segmen yg sma

http://fyqafullstop.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

:D

Kei Seichi said...

melawat blog orang perak oleh orang melaka...
salam perkenalan...

http://geekzster.blogspot.com/

irzat adam said...

hoi2 org2 perak..stu ngeri dtg melawat...o_0 v

Kak Sam said...

Alamak ada tetamu lagi ni. Sat no sya nak pi beli tiket kapal terbang.

Lulu caldina said...

Wohoo..blogger dari Perak!!...Hi...ngee

Cikin said...

huyy ~ jmp kat blog BA td :)

kakyong said...

salam kenalan.. kakyong singgah dari Ipoh.. ;)


jemput singgah ke kakyong.com


n3 terkini kakyong.com
Penangan sup ayam kampung
Tutorial : Gobok sliding @ Tab menu accordion

NiSha said...

tteetttttt dari JB singgah di Perak

http://heandsheloves.blogspot.com/
>NiSha<

... said...

as salam..

datang ziarah & ukhwah dari segmen encik ben~
saya blogger kuala lumpur~
saya reader baru kamu.maka,saya follow kamu~
oo..cik puan JJ.lamanya merantau ke sana. huhu..
oo.sama la..saya tak suka sangat follow blog yang sepenuhnya pasal artis dengan politik.


mai dtang terjah saya pula

ben ashaari blogger ikut negeri

nak kongsikan :

internet lambat dan selalu disconnect, sila rujuk sini

aida4eva said...

geng la kita ni. org perak jugak! :)

sy follow la geng perak ni. ley g gathering dekat2 perak nanti-nanti kan. hehe. salam perkenalan :)

http://aida4eva.blogspot.com

Faztee Danisha said...

slm ziarah..perak kat men ye..
JJ tu pe..