MY IKLAN

MY IKLAN

Monday, March 28, 2011

Sangat Tidak Sedap !!!!

Assalamualaikum....
Alhamdulillah syukur ke hadratNya akhirnya dapat juga berblog. Suka aku kat Presscot Inn ni dah le biliknya best ada wifi lagi gitu. Semalam aku check in kat 1 hotel yang tak best kat Jalan Ipoh dah le keadaan bilik amat tidak bagus dan kalau nak guna wifi kena duk kat cafe. Tak kuasa aku. Dua tiga hari ni memang tak boleh siapkan homework yang berjela-jela tu tapi n3 kali ni nak citer pasal makanan jugak. Kalau ikutkan semalam tak nak dinner, nak diet le konon tapi perut duk bagus punya bergendang terpaksa juga le mengagahkan diri untuk cari tempat makan walaupun kaki tak larat. Mana taknya drive penang kl 6 jam. 

Duduk le kat 1 gerai makan ni, masa adik tu ambik order aku tanya le makanan apa yang sedap. Dia jawab entah. Jadi untuk tak nak menunggu lama aku order kuetiau kerang dengan air laici. Dalam masa beberapa minit makanan dan minuman pun sampai. Lepas baca doa terus le aku makan dengan begitu semangat sekali. Bila dah masuk mulut mak aiii SANGAT TIDAK SEDAP. Terus mati selera aku. Aku habiskan air laici dalam gelas yang besar itu dan terus aku panggil adik tu kira. Sekali lagi aku terkezuttt.... 8 ringgit gitu. Memang sangat le tension tapi nak buat macam mana bayar je le. Kalau korang macam mana yer, bengang tak? 

Kepada semua peniaga2 makanan, masak le makanan tu betul2. Memang le berniaga nak untung tapi kalau pelanggan pulang dengan rasa kecewa dan geram, korang seronok ke?. Kalau masakan kat kedai kita tu sedap selalu le pelanggan datang tapi kalau tak sedap memang sekali tu je la dia datang. Ok le harap malam ni akan jumpa makanan yang sedap.

P/s: Sangat rindu pada anak2.



    10 comments:

    Mas said...

    akak, mas pun pernah banyak kali terkena...
    ada satu tu, masa first time makan sedapp, bila kali kedua gi makan.....
    hampehhhhh..tak tertelan koewtiaw tu..macam tak masak jer...
    sakit hati betoi...memang tobat tak gi lagi kedai tu...

    HaSue said...

    Err..kue teow tu rasa apa ye kak?akk x sound sikit ke?hehe..

    best kn duk hotel yg ada wifi dlm bilik..ada gak hotel yg tpksa duk lobi baru kuat signalnya..x best je

    Zaliedana said...

    Wah syok lah yer duk hotel..Mmg kan kak kalo mkn xsedap bayaq mahal asa cam xberbaloi jer,kalo sedap tuh mahal pong xla kisah sagt kan..

    Nieza said...

    wah pergi mama kak sam?jauh drive tu sorang2 ke?biasala kedai mkn kekadang nk u ntung jer bkn difikirkan sgt sedap ke tak mkn tu. nasi tomato kat bwh tu nampak menyelerakan.

    mokwonik said...

    sam..outstation yek!! boleh cuci2 mata yek! mokwo setuju banget ngan sam, meniaga nih kekadang bukan saja mau pikir untung tapi mau jugak pikir supaya tak menganiaya orang...kalau banyak pelanggan tak puas hati n sumpah sranh kita..lama2 bnugkus, jgn salah kan sapa2 lak!

    tun_telani said...

    welcome back akak ^^ tun mmg tension kalau gi kedai makan x best. kompom xpergi dh, siap ckp kt kawan2 xyah gi kedai tu (kira jahat ke ek? hihi).. hmm, kak nieza, nasi tomato mane? xde kuar nasi tomato pon kt lappy nih,

    Kak Sam said...

    Mas..
    memang tobat. Eeee fobia..

    Hasue..
    rasa kuetiau + kicap + tauge + daun ape tu, lupa plak namanya.

    Zaliedana..
    Setuju sgt tu

    Kak Sam said...

    Nieza..
    haah drive sorang2. senang.

    Mokwo...
    Ya betul. Takan kaya punya.

    Tun..
    Nasi tomato ada kat bawah ni.

    Sofea said...

    kalau akak pun mcm sam jugak..x sedap, tinggal je ..nak mkn pun x de selera..outstation berapa hari? anak2 sapa jaga? take care ye!

    Yati said...

    Ada sekali kami makan nasi ayam. Nasinya mentah. Yati nak cakap kat tuan kedai, tapi suami halang, cakap sabor. Kedai nasi ayam tu dah bungkus dah sekarang. Nak niaga kedai makan, tapi tak tau masak. Pelik.