MY IKLAN

MY IKLAN

Monday, March 28, 2011

Gegar Blogger Baru


Assalamualaikum.....

Rasanya semua kenal dengan husband kepada Pn. Zila ni kan. Aku kenal pun melalui sorang sifu aku yang ada skandal dengan mamat ni. Alamak terkantoi pulak. Sori Cikgu Mat Gebu jangan marah yea. Nanti tak berkat pula ilmu yang CMG dah bagi kat saya. Ni tengah bosan duduk sorang2 so layan je le segmen en ben ni. Biasanya waktu cam gini tengah sibuk melayan karenah anak2 tapi apakan daya terpaksa ditinggalkan demi mencari sesuap nasi. Target 2 malam ni memang nak buat BW sebanyak mungkin. Bukan senang dapat peluang cam gini. Lagipun tak de le layan perasaan rindu kat anak2 ni sangat. Sekarang ni bilangan teman ada 99 jer jadi memang layak le aku join segmen ni


Kenapa erk aku ambik gambar kat atas ni? 

Entah... mungkin sebab gambar tu je yang aku nampak kut. Kalau ada gambar lain tu minta maaf le yea sebab tak boleh tengok lama2 nanti jatuh chenta pulak kat tuan empunya badan. OOOppppppssss En Zul minta maaf yea. Tak marahkan?


Kenapa erkk saya jadi blogger? 
Mula2 dulu saja je nak tunjuk resepi2 masakan yang dikongsi oleh sifu2 masakan yang telah dicuba. Kira macam testimonial la. Tapi semakin lama rasa macam best jer sebab boleh kenal dengan ramai orang. Kalau dulu memang payah nak kenal dan bersembang dengan fulltime hosewife ni. Ye la pergi keje balik keja pastu duduk dalam rumah. Skill memasak pulak macam hampeh. Rasanya sekarang ok le sikit. Disamping itu juga dengan berblog ni dapat menguji tahap pemikiran dan daya kretiviti. Tapi rasanya memang tak kreatif pun. Insyaallah kalau diizinkan satu hari nanti harap dapat kongsikan n3 yang bagus2 aka mempunyai identiti sendiri. Teringin juga nak jadikan sumber pendapatan sampingan tapi memang tak daya le rasanya sebab 1 hari boleh duduk depan pc 1 ke 2 jam sahaja. Kadang2 tak berpeluang langsung.

Blog yang WAJIB baca setiap hari. 
Banyak sangat terutamanya blog2 masakan


dan banyak lagi 

Ben Anshaari pun wajib jugak


    11 comments:

    solo molo said...

    salam singgah dan ziarah...
    gegar blogger baru !!!~

    > follower ke-100...

    fashah84 said...

    salam ziarah....

    suka blog ni...
    smoga terus berjaya dlm dunia blogging....

    lenloy said...

    Salam kenal, dari blog encik ben

    ☀ Izzaty Hedry☀ said...

    meh menempet kt c ney ..;)

    http://cekedismanis.blogspot.com/2011/03/segmen-gegar-blogger-baru.html

    Fuuyooh said...

    salam kenal.. saya pak aji datang dr blog hj ben.. hehe

    SiS NaD said...

    SaLaM ZiaRaH DaRi SiS... JaLaN2 SaMBiL TiNGGaLKaN JeJaK DaRi BLoG aBG BeN... JoM MeRiaHKaN DooNia BLoG MaLaYSia!~ (^_____^)V

    Lulu caldina said...

    keep it up...dengan tekad dan semangat, tak mustahil kita akan berjaya juga dalam dunia blogger...yeah..

    NiSha said...

    Nisha Singah..
    dan folow sini juga
    jgn lupe updated entrie
    nanti Nisha Dtg lagi..

    http://heandsheloves.blogspot.com

    Kak Sam said...

    Kepada semua terima kasih daun keladi . Nanti datang le lagi. Nak pi isi minyak sat. Banyak tempat nak pergi ni. Tungguuuuu

    Eza Ridzwan said...

    jengok kembali..tenkiu 4 following me...follow u back dear...#111...OMG!cantek nombot nie!

    pRiNCe said...

    salam perkenalan..sy pun blogger baru..:)
    tapi tak dapat join...:(

    harap kita dapat jadi kawan ye...:)