MY IKLAN

MY IKLAN

Sunday, January 2, 2011

CERMIN MATA BARU?

Assalamualaikum...
Malam ni kira berblog awal sikit sebab nak tido awal. Esok kena bangun awal sebab rutin harian dah berubah. Sebelum ni pergi kerja balik kerja ada driver hantar dan ambik. Esok tiada lagi sebab Alif dah mula sekolah darjah 1. Dia sekolah sesi petang. Pagi hantar ke Islah. Baba kena jadi driver dia  pulak untuk hantar dan ambil ke sekolah. Sian kat mama. 

Sebenarnya hari ni kongsi citer pasal cermin mata. Bukan apa masa mak mentua mai buat cermin mata kat penang bulan 10 aritu, semak le rekod kat kedai tu umur cermin mata yang aku pakai. Dah 2 tahun rupanya. Jadi apa lagi pasang niat le kononya nak tukar cermin mata baru hujung tahun 2010 (dapat duit bonus le katakan). Tapi bila dicongak, dihitung, dikira dan disenaraikan segala keperluan untuk melangkah masuk ke tahun 2011 ianya jatuh ke nombor yang terakhir (lowest priority). Tak pe lain kali ada rezeki boleh tukar yek.
~Kakinya dah patah~

Nak dijadikan ceriter baru2 ni lepas solat maghrib tengok cermin mataku telah dikepak oleh si Aqil. Sedihnya. Tapi masih boleh dipakai walaupun senget sikit. Pakai je la. Tup tup pagi tadi tengok sebelah kakinya dah tercabut nasib baik jumpa skrunya dan hubby pasangkan balik. Oleh yang demikian bagi mengelakkan daripada kejadian yang akan memalukan diri sendiri kelak maka pergi le ke Intan Optik di Bukit Jambul. Kami ni kira pelanggan setia kat sini le dari dulu sampai sekarang. Satu yang aku suka kat sini layanan yang diberikan amat mesra pelanggan. Jadi kepada sesiapa yang nak buat cermin mata ke, beli kanta lekap ke atau lain-lain yang seangkatan dengannya boleh le ke kedai ni. Biasa le bila dah sampai kat kedai rambang mata le jawabnya. 


.........Yang mana satu pilihan hati.........

 
Adakah yang ini????

atau yang ini????

ataupun yang ini????
aaaattttaaaauuuuu ini????

Yang mana yea???

No comments: