MY IKLAN

MY IKLAN

Friday, February 11, 2011

NASI DALCA BAWANG GORENG

Assalamualaikum....
Tajuk n3 ni saja je nak kasi gempak sikit. Kalau le tuan tanah dah boleh masak menu cam gini memang dasyat giler. Kira dari tadika boleh terus masuk tingkatan 1. Sebenarnya malam tadi tak masak sebab petangnya ada friendly match dengan USM. Sampai umah dah maghrib dan tengok kat dapur makan malam dah tersedia. Hehehe suka sangat sebab nasi ni memang sedap. Dulu selalu gak beli tapi la ni jarang2 sebab tuan tanah sekarang ni rajin buat homework yang sifu2 kasi. Kalau sapa2 nak rasa sila le ke kedainya yang terletak di depan Kompleks Tabung Haji Bayan Lepas. Kalau tak tahu jalan rujuk GPS ye. 









8 comments:

suri solehah said...

salam kenal juga..
apa2 hal pun yg pasti nasi tu turut menggoda perut saya..

Deliah's Deli said...

nasi dalca,ayam goreng..scroll lg..kiwi jelly..scroll lg..nasi goreng kunyit..yummy2..nak sume tuh kak! :)

Kak Sam said...

Suri
tq coz sudi datang.

Del
Jemput...jemput...jemput... jgn segan2 yea.

hana said...

waalaikumussalam dan salam kembali kak..
banyak n3 akak kiter tertinggal... masak nasik camni mmg selera sungguh! lelagi ayam goreng macamtuh! wallaaaaaaa....

re : tima kasih atas ucapan dan doa utk anakanda danish kak yer.... meh la jemput makan kek besday.. hihi

anymz said...

waaah!da banyak makanan kat sini hah...lepas ni masak apa pulak utk minum ptg?..ni akak ada tinggalkan pinggan mangkuk bagai..jgn lupa isi ya..mlm2 nanti akak dtg ambik..
lalalalalala....

nOOrsha said...

salam kak sam...
bakso tu 2 ulas ye bkn dua biji bwg putih...hehehe..sedapnye nasi ni..berseri..mintak sket...

Nieza said...

assalam kak sam...perghhhh memang tak thn nengok menu kat atas ni...masuk list masa blk kat msia nanti nk pi cari ni...ehehehe

Kak Sam said...

Kak anymz
Hehehehe homework sifu2 bagi byk sgt. Ni ada yang tak siap lagi. Awat tak mai ambik lagi ni. Saya dah siap isi kat dalam pinggan mangkuk yang akak tinggalkan tadi.

nOOrsha
Tak marah nooo. Tinggal daun pisang je. Nak ke?

Nieza
Tulis siap2 ye. Rugi tau kalau tak pi.